Ez egy a spanyol paella ízvilágán nyugvó egytálétel.
Hozzávalók (4főre):
- 50 dkg pulykamell
- 2 piros kaliforniai és 1 zöldpaprika
- 2 közepes paradicsom
- rízs
- 1 konzerv vagy 10 dkg borsó
- só, bors
- 1 mokkáskanál paella fűszerkeverék
Serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott húst. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát; sütjük, amíg meg nem "fonnyad". Majd beletesszük a gerezdekre vágott paradicsomot is. Pár percig összefőzzük az ízeket. Addig enyhén sós vízben megfőzzük a rízst. A serpenyőnkbe helyezzük a borsót és 2-3 perc múlva a megfőtt rízst is. Végül sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük paella fűszerkeverékkel.
Lehet kapni készen csomagolt paella fűszerkeveréket, de, ha valaki nem tudja beszerezni külön-külön fűszerekkel is elkészítheti az ételt. Ezekkel érdemes ízesíteni: kurkuma, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyem, cayenne bors, sáfrány. Jó étvágyat kívánok!