Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Villámgyors finomság

2012.08.10. 21:07 Gasztrokultúra

img_20120619_205120_1344625207.jpg_828x768

Ez egy a spanyol paella ízvilágán nyugvó egytálétel.

 Hozzávalók (4főre):
- 50 dkg pulykamell
- 2 piros kaliforniai és 1 zöldpaprika
- 2 közepes paradicsom
- rízs
- 1 konzerv vagy 10 dkg borsó
- só, bors
- 1 mokkáskanál paella fűszerkeverék 

 

Serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott húst. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát; sütjük, amíg meg nem "fonnyad". Majd beletesszük a gerezdekre vágott paradicsomot is. Pár percig összefőzzük az ízeket. Addig enyhén sós vízben megfőzzük a rízst. A serpenyőnkbe helyezzük a borsót és 2-3 perc múlva a megfőtt rízst is. Végül sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük paella fűszerkeverékkel.

Lehet kapni készen csomagolt paella fűszerkeveréket, de, ha valaki nem tudja beszerezni külön-külön fűszerekkel is elkészítheti az ételt. Ezekkel érdemes ízesíteni: kurkuma, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyem, cayenne bors, sáfrány. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: kaja étel vacsora gyors egytálétel borsó főétel pulykamell ebéd finom vacsi rízs


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr1004706199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása