Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Barackos-túrós süti

2012.09.13. 22:13 Gasztrokultúra

img_20120811_165846_1347567132.jpg_1024x768

Amilyen gusztusos, olyan egyszerű....

Hozzávalók:
- 1 nagy csomag (kb. 40 db) babapiskóta
- fél kg túró
- 500 ml habtejszín
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 15 dkg cukor
- egy csipet só
- 1 vaníliáscukor
- pár csepp vanília aroma
- 4-5 db őszibarack.

A túrót egy tálban a citrom héjával és levével, a cukorral, sóval, vaníliáscukorral és a vanília aromával összekeverjük. A habtejszínt felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a túrós keverékhez. A barackot kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban rétegezzük a hozzávalókat (lentről felfelé): babapiskóta - túrós krém - barack darabok - babapiskóta - túrós krém - barack darabok. Hűtőben fél vagy egy egész napra állni hagyjuk. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: süti túró túrós sütemény barack barackos sütés nélkül barackos süti túrós süti túrós sütemény barackos túrós sütemény


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr354775928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása