Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Az én zöldséges frankfurti levesem

2012.08.08. 21:38 Gasztrokultúra

img_20120227_183822_1344454697.jpg_1024x768

Sokszor nem az eredeti recept alapján készítjük el ételeinket, hanem egyszerűen azt használjuk, ami otthon van, vagy aminek épp szezonja van. Így történt, hogy amikor frankfurti levest szerettem volna készíteni, egészen más hozzávalókat kellett beletennem. De ilyen esetekben mindig különlegesség születik…..



Hozzávalók (2főre):
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál csemegehagyma
- 2 sárga húsú paprika
- 1/2 kg jégsaláta
- 3 db frankfurti virsli
- 2 paradicsom
- só, bors
- kevés őrölt koriander

- olaj.



A jégsalátát nagyobb darabokra, a vöröshagymát apróra, a csemegehagymát karikákra vágjuk. Majd a paprikát és a paradicsomot is felszeljük. Az utóbbit gerezdekre. Én jobban szeretem a virslit előre megfőzni, így ezek után azt tesszük és, ha kihült karikákra vágjuk. Amikor minden hozzávalót előkészítettünk kezdőthet a főzés. Körülbelül 2evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a vörös- és a csemegehagymát. Ezután a paprikát is addig dinszteljük, amíg össze nem fonnyad kicsit. Felüntjük a zöldségeket 1 liter vizzel. Ekkor kerülhet bele a jégsaláta, majd a paradicsom. Összefőzzük a hozzávalókat. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak, beletesszük a karikára vágott virsli darabokat is. Ha kész az ételünk, sózzuk, borsozzuk, kevés korianderrel ízesítjük és pár percig rotyogtatuk még. Nyugodtan merjünk kísérletezni. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: leves kaja étel vöröshagyma hagyma vacsora paradicsom paprika koriander ebéd csemege fogás levesek frankfurti


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr704702651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása