Hogy elkerüljük a megszokott, már-már unalmas reggeliket, kezdjük a napot egy egészséges és kiadós fogással.
Hozzávalók (2-3 főre):
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 ek liszt (én zabpehelylisztet és fehér búzalisztet használtam felesben)
- 25 dkg túró
- 3 cappuccinohabra felvert tojás.
Három tojást szétválasztunk. A sárgájához hozzá keverünk 2 ek cukrot, 2,5 ek lisztet és 25 dkg túrót. A tojások fehérjét cappuccino hab sűrűségüre felverjük, majd hozzá adjuk az előbb elkészített keverékhez. Az egészet összeforgatjuk. Teflon serpenyőbe merőkanállal képeslap nagyságú halmokat teszünk és mindkét felére többször átforgatva készre sütjük.
Édesszájúaknak piros gyümölcsből készült lekvárral ajánlom (én házi eper lekvárt használtam), aki pedig nem annyira kedveli az édes ízeket, azoknak tejföllel tálaljuk.
A lepénykék természetesen nem csak reggeliként, hanem desszertként is fogyaszthatók. Jó étvágyat kívánok!