Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Túrós lepényke

2012.07.29. 17:28 Gasztrokultúra

img_20120523_201834_1343575817.jpg_1024x768

Hogy elkerüljük a megszokott, már-már unalmas reggeliket, kezdjük a napot egy egészséges és kiadós fogással.

 

Hozzávalók (2-3 főre):
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 ek liszt (én zabpehelylisztet és fehér búzalisztet használtam felesben)
- 25 dkg túró
- 3 cappuccinohabra felvert tojás.

 

Három tojást szétválasztunk. A sárgájához hozzá keverünk 2 ek cukrot, 2,5 ek lisztet és 25 dkg túrót. A tojások fehérjét cappuccino hab sűrűségüre felverjük, majd hozzá adjuk az előbb elkészített keverékhez. Az egészet összeforgatjuk. Teflon serpenyőbe merőkanállal képeslap nagyságú halmokat teszünk és mindkét felére többször átforgatva készre sütjük.

 

Édesszájúaknak piros gyümölcsből készült lekvárral ajánlom (én házi eper lekvárt használtam), aki pedig nem annyira kedveli az édes ízeket, azoknak tejföllel tálaljuk.

A lepénykék természetesen nem csak reggeliként, hanem desszertként is fogyaszthatók. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: reggeli kaja étel vacsora túró túrós tejföl lepény lekvár ebéd vacsi lepényke


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr154684929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása