Én teflon serpenyőben készítettem el ezt az ételt, így nem használtam semmilyen zsiradékot. A hozzávalók a kolbászból kioldódó zsírban párolódtak.
Hozzávalók (4főre):
- 1 szál felkarikázott füstölt kolbász
- 1 lila hagyma
- 2 karikára vágott sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 1 konzerv kukorica
- 80 g kesudió
- 1 kis tejföl
- só, frissen őrölt bors
- 500 g teljes kiörlésű tönköly tészta.
Serpenyőben közepes lángon zsírjára sütjük a kolbászt. Ha kisült belőle a zsírja, hozzáadjuk a hagymákat, majd üvegesre pirítjuk őket. Ezután beletesszük a sárgarépákat, addig sütjük, amíg közepesen meg nem puhul. Az egészre tejfölt öntünk és kiegészítjük kevés vízzel, hogy sűrű állagú szószt kapjunk. Beleszórjuk a kesudiót és a kukoricát is. Ha elfövi a levét, mindig hozzáöntünk egy kevés vizet. Ha már majdnem teljesen megpuhult a répa, sóval, borssal fűszerezzük. Mindeközben teljes kiőrlésű tönköly tésztát főzünk. Ha elkészült az életünk, hozzákeverjük a lecsepegtetett tésztát és már tálalhatjuk is.
Én ezt a fogást, akkor készítettem el, amikor férfi vendégek voltak. Így nem könnyű nőies ételt ettek, de mégis volt vitamin az ebédben. Nagyon kiadós, mégsem nehéz vagy zsíros. Igazán különleges étel. Jó étvágyat kívánok!