Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Kolbászos, kesudiós tönköly tészta

2012.09.05. 20:45 Gasztrokultúra

p150512_12_26_1346870629.jpg_768x1024

Én teflon serpenyőben készítettem el ezt az ételt, így nem használtam semmilyen zsiradékot. A hozzávalók a kolbászból kioldódó zsírban párolódtak.

 Hozzávalók (4főre):
- 1 szál felkarikázott füstölt kolbász
- 1 lila hagyma
- 2 karikára vágott sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 1 konzerv kukorica
- 80 g kesudió
- 1 kis tejföl
- só, frissen őrölt bors
- 500 g teljes kiörlésű tönköly tészta.

Serpenyőben közepes lángon zsírjára sütjük a kolbászt. Ha kisült belőle a zsírja, hozzáadjuk a hagymákat, majd üvegesre pirítjuk őket. Ezután beletesszük a sárgarépákat, addig sütjük, amíg közepesen meg nem puhul. Az egészre tejfölt öntünk és kiegészítjük kevés vízzel, hogy sűrű állagú szószt kapjunk. Beleszórjuk a kesudiót és a kukoricát is. Ha elfövi a levét, mindig hozzáöntünk egy kevés vizet. Ha már majdnem teljesen megpuhult a répa, sóval, borssal fűszerezzük. Mindeközben teljes kiőrlésű tönköly tésztát főzünk. Ha elkészült az életünk, hozzákeverjük a lecsepegtetett tésztát és már tálalhatjuk is.

Én ezt a fogást, akkor készítettem el, amikor férfi vendégek voltak. Így nem könnyű nőies ételt ettek, de mégis volt vitamin az ebédben. Nagyon kiadós, mégsem nehéz vagy zsíros. Igazán különleges étel. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: kolbász kesudió tönköly tönköly tészta teljes kiőrlésű tönköly


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr374757466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása