Ennél gyorsabban elkészíthető levest nehezen tudnánk elképzelni. Ezért is tudom ajánlani, hogy ezt a könnyű fogást nyugodtan elkészíthetjük azokon a napokon, amikor kevés időnk van főzni, de mégis meleg ételt szeretnénk az asztalra tenni.
Hozzávalók (4 főre):
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 l alaplé
- 2 natúr tömlős sajtkrém
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors.
A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk és felöntjük az alaplével. Belenyomkodunk két tömlős sajtkrémet; megvárjuk amíg elolvad az alaplében. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt. Forrásig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd el is készült a levesünk.
Aki kiadósabban szereti, annak pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!