Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Sajtkrémleves

2012.07.29. 15:24 Gasztrokultúra

2012-05-17_14_51_41_1343568093.jpg_2048x1536

Ennél gyorsabban elkészíthető levest nehezen tudnánk elképzelni. Ezért is tudom ajánlani, hogy ezt a könnyű fogást nyugodtan elkészíthetjük azokon a napokon, amikor kevés időnk van főzni, de mégis meleg ételt szeretnénk az asztalra tenni.

 

Hozzávalók (4 főre):
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 l alaplé
- 2 natúr tömlős sajtkrém
- 1 dl főzőtejszín
- só, bors.

 

A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk és felöntjük az alaplével. Belenyomkodunk két tömlős sajtkrémet; megvárjuk amíg elolvad az alaplében. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt. Forrásig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd el is készült a levesünk.

 

Aki kiadósabban szereti, annak pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: leves kaja étel vacsora sajt krémleves ebéd vacsi fogás sajtkrém sajtkrémleves


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr404684869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása