Hozzávalók (4főre):
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezdfokhagyma
- csipetnyi pirospaprika
- só, bors
- 1 tojás
- 2 vizes tejbe áztatott szikkadt zsemle vagy kenyerek belseje
- fél szál kolbász
- ízlés szerinti fűszerkeverék
- kevés olaj és zsemlemorzsa.
Egy tálban összekeverjük a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymákkal, a tojással és a jól kinyomkodott zsemlékkel vagy kenyerekkel. Fűszerezzük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal. Az egészet kézzel alaposan összedolgozzuk. A masszánknak a felét egy hőálló tepsiben enyhén kivajazott sütőpapirra helyezzük és kilapítjuk. Rátesszük egészben a kolbászt, majd a massza másik felét rálapátoljuk erre és alagút alakot formálunk belőle. Fontos, hogy a két végét is alaposan betakarjuk a húsos masszával. Sütőben 160 fokon vagy 5-ös fokozaton körülbelül 3/4 órán át sütjük.
Kihülve szeleteljük, mert akkor lesz szép formája. Én krumplipűrével és savanyú uborkával tálaltam, mert szerintem ez illik leginkább hozzá. Jó étvágyat kívánok!