Hozzávalók (4 főre):
- 2-3 citromkarika
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- csipet só
- 1 evőkanál méz vagy cukor
- 30 dkg friss szilva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag puncs pudingpor.
Egy fazék vízbe beletesszük a citromkarikát, a fahéjat, szegfűszeget és a mézet/cukrot. Forráskor (ekkor már érződik a fűszerek zamata) kivesszük a szilárd fűszereket a vízből. Beleszórjuk a kimagozott és apróra felvágott szilvát. Pár percig főni hagyjuk, majd a főzőtejszínben elkevert pudingporral behabarjuk a levesünket. Újraforrásig főzzük.
A szilva hazánkban júliusban, augusztusban és szeptemberben is terem. Ilyenkor, amikor bővelkedünk belőle, ne felejtsük el, hogy nem csak nyersen fogyaszthatjuk, hanem finom fogásokat is készíthetünk belőle. A szilvaleves melegen is nagyon finom, hidegen pedig igazi nyári frissítő étel. Jó étvágyat kívánok!