Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Szilvaleves

2012.09.13. 21:16 Gasztrokultúra

img_20120808_131021_1347563693.jpg_1024x768

Hozzávalók (4 főre):
- 2-3 citromkarika
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- csipet só
- 1 evőkanál méz vagy cukor
- 30 dkg friss szilva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag puncs pudingpor.

Egy fazék vízbe beletesszük a citromkarikát, a fahéjat, szegfűszeget és a mézet/cukrot. Forráskor (ekkor már érződik a fűszerek zamata) kivesszük a szilárd fűszereket a vízből. Beleszórjuk a kimagozott és apróra felvágott szilvát. Pár percig főni hagyjuk, majd a főzőtejszínben elkevert pudingporral behabarjuk a levesünket. Újraforrásig főzzük.

A szilva hazánkban júliusban, augusztusban és szeptemberben is terem. Ilyenkor, amikor bővelkedünk belőle, ne felejtsük el, hogy nem csak nyersen fogyaszthatjuk, hanem finom fogásokat is készíthetünk belőle. A szilvaleves melegen is nagyon finom, hidegen pedig igazi nyári frissítő étel. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: szilva leves szilvaleves


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr324775753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása