Az otthon elkészített hamburger nagyon egyszerű, nem drága és biztosan tudjuk, hogy miből készült. Arról nem is beszélve, hogy nem tartalmaz felesleges zsírt, ízfokozókat és különböző mesterséges anyagokat.
Hozzávalók:
- hamburgerzsemle
- 1 fejessaláta
- ízlés szerinti sajt
- 50 dkg darált hús (ez kb. 11 fasirt elkészítésére elegendő)
- 1 vöröshagyma
- fél dl tej
- 1 szikkadt zsemle
- só, bors, ételízesítő
- 1 tojás
- 3 paradicsom.
A fasirtot a következőképpen készítjük el:
A fél kg darált húst a kis darabokra aprított vöröshagymával, a tojással, a tejes vízbe áztatott zsemlével és a fűszerekkel egy tálban összekeverjük. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd lapos kerek alakot formálunk belőle és teflon serpenyőben olaj nélkül kisütjük.
A zsemlék beáztatásához csak kevés víz kell a tejhez, és csupán egy pillanatra mártsuk a folyadékba a zsemlét, majd jól nyomkodjuk ki.
Köretként készíthetünk sültburgonyát (ha egészségesebben szeretnénk természetesen olaj nélkül kisütve), vagy tálalhatjuk friss salátával is. Jó étvágyat kívánok!