Bemutatkozás

A Gasztrokultúra blog azzal foglalkozik, hogyan készítsünk finom ételeket olcsón, gyorsan, egészségesen.







Házi hamburger

2012.09.06. 19:58 Gasztrokultúra

img_20120906_182843_1346954297.jpg_1024x768

Az otthon elkészített hamburger nagyon egyszerű, nem drága és biztosan tudjuk, hogy miből készült. Arról nem is beszélve, hogy nem tartalmaz felesleges zsírt, ízfokozókat és különböző mesterséges anyagokat.

Hozzávalók:
- hamburgerzsemle
- 1 fejessaláta
- ízlés szerinti sajt
- 50 dkg darált hús (ez kb. 11 fasirt elkészítésére elegendő)
- 1 vöröshagyma
- fél dl tej
- 1 szikkadt zsemle
- só, bors, ételízesítő
- 1 tojás
- 3 paradicsom.

A fasirtot a következőképpen készítjük el:

A fél kg darált húst a kis darabokra aprított vöröshagymával, a tojással, a tejes vízbe áztatott zsemlével és a fűszerekkel egy tálban összekeverjük. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd lapos kerek alakot formálunk belőle és teflon serpenyőben olaj nélkül kisütjük.

A zsemlék beáztatásához csak kevés víz kell a tejhez, és csupán egy pillanatra mártsuk a folyadékba a zsemlét, majd jól nyomkodjuk ki.

Köretként készíthetünk sültburgonyát (ha egészségesebben szeretnénk természetesen olaj nélkül kisütve), vagy tálalhatjuk friss salátával is. Jó étvágyat kívánok!

Címkék: kaja étel vacsora házi hamburger ebéd házi hamburger


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrokultura.blog.hu/api/trackback/id/tr934759809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása